Award voor beste familiebedrijf van Gelderland

award gelderse familiebedrijven 2018

Welk Gelders familiebedrijf presteert het beste? Niet alleen qua economische prestaties, maar vooral qua maatschappelijke impact. Kent u zo’n bedrijf of bent u zelf zo’n bedrijf? Meldt u dan hier aan!

Duurzame bedrijven

Gelderland zet familiebedrijven in de spotlights met de Gelderse Familiebedrijven Award. Een initiatief van het Gelders Familiebedrijven Gilde, provincie Gelderland en dagblad De Gelderlander. Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘Familiebedrijven zijn duurzame bedrijven die investeren in de toekomst. Wij zoeken het Gelderse familiebedrijf met de beste prestaties en de meeste maatschappelijke impact. Staatssecretaris Mona Keijzer maakt de winnaar bekend op de Familiebedrijven Dag op 21 november 2018 in Nijmegen.’

Banenmotor

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Gelderse economie. Bijna 70% van de Gelderse bedrijven zijn familiebedrijven. Zij zorgen voor een derde van de werkgelegenheid in de provincie. Toch overleeft 40% van de familiebedrijven een bedrijfsopvolging niet. De overlap van familie, eigendom en bedrijf maken snelle groei en internationalisering ingewikkeld. Hiervoor is specifieke kennis en ondersteuning nodig.

Actieagenda

De Gelderse familiebedrijven hebben met werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen een actieagenda opgesteld. Om samen de ontwikkelkracht van familiebedrijven te versterken. De nadruk ligt op het ontwikkelen en delen van kennis waardoor deze bedrijven hun belangrijke rol in de samenleving kunnen blijven spelen.

Onderzoek

Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Hogeschool Windesheim onderzoekt wat nodig is en goed werkt om de ontwikkelkracht te versterken. ‘We gaan onderzoeken hoe familiebedrijven hun innovatiekracht versterken door actief hun netwerk uit te breiden en in te zetten’, zegt lector Ilse Matser van Windesheim. ‘We presenteren de eerste resultaten van het onderzoek op de Familiebedrijven Dag’.