“Dankzij haar”, de kracht van vrouwen in Gelderse familiebedrijven

Vanuit het Gilde hebben we het initiatief genomen om een boek samen te stellen over Gelderse Familiebedrijven. Daarbij kiezen we een niet alledaags thema namelijk: DANKZIJ HAAR, de kracht van vrouwen in Gelderse familiebedrijven.

Rol van de vrouw

In veel familiebedrijven is de rol van vrouwen van onschatbare waarde. Soms direct waarneembaar als er een vrouwelijke CEO of directeur aan het roer staat. In andere gevallen is hun invloed minder zichtbaar, maar wel degelijk van groot belang voor het voortbestaan van het bedrijf.

Verschijningsdatum: november 2020

In november verschijnt bij Uitgeverij Gelderland een boek over bedrijven in deze provincie, waarin de femal touch onmiskenbaar voor een positief effect zorgt. Het gebonden boek zal 20 tot 25 hoofdstukken bevatten die ieder uit zes pagina’s bestaan met een lang achtergrondverhaal over het bedrijf, geïllustreerd met passende foto’s van vroeger en nu. Het wordt een kwalitatief hoogstaande uitgave met een stijlvolle uitstraling. De prijs bedraagt naar verwachting €35,-.

Uw steun

Naar ons idee verdienen Gelderse familiebedrijven een plaats in deze eregalerij van organisaties die kunnen bogen op een succesvolle vrouwelijke inbreng. Als dit u aanspreekt en wilt deelnemen dan verbindt u zich in ruil voor een hoofdstuk voor minimaal 50 exemplaren af. Deze boeken kunnen worden gebruikt als relatiegeschenk, bijvoorbeeld voor de Kerst.

De samenstellers van deze bijzondere uitgave zijn Willem Beemers (tekst) en Anne van der Meiden (fotografie).  Zij hebben al vijf regionale boeken op hun naam staan, waaronder Veluwse Klasse, Kunst in de Achterhoek en Zutphen op de kaart. De makers nemen alle tijd voor een bedrijfsbezoek aan de deelnemers en houden een uitgebreid interview met de hoofdrolspeelsters. U krijgt alle gelegenheid teksten en foto’s aan te passen voordat het materiaal definitief naar de drukker gaat.

Uiteraard zijn we graag bereid hier nadere informatie over te verschaffen. Bel of mail gerust met Ben van Moerkerk bestuurslid Gelders Familiebedrijven Gilde.