“Dankzij haar”, de kracht van vrouwen in Gelderse familiebedrijven

Vanuit het Gilde is het initiatief genomen om een boek samen te laten stellen over Gelderse Familiebedrijven. Daarbij is gekozen voor het thema en de titel: DANKZIJ HAAR, de kracht van vrouwen in Gelderse familiebedrijven.

In veel familiebedrijven is de rol van vrouwen van onschatbare waarde. Soms direct waarneembaar als er een vrouwelijke CEO of directeur aan het roer staat. In andere gevallen is de invloed minder zichtbaar, maar wel degelijk van groot belang voor het voorbestaan van het bedrijf.

In november verschijnt bij Uitgeverij Gelderland een boek over bedrijven in deze provincie, waarin de female touch onmiskenbaar voor een positief effect zorgt. Het gebonden boek zal 20 tot 25 hoofdstukken bevatten die ieder uit zes pagina’s bestaan met een uitgebreid achtergrondverhaal over het bedrijf, geïllustreerd met passende foto’s van vroeger en nu. Het wordt een kwalitatief hoogstaande uitgave met een stijlvolle uitstraling. De prijs bedraagt naar verwachting €35,- , deelnemers verbinden zich aan een afname van minimaal 50 exemplaren. Hiermee kan het project kostendekkend gedraaid worden.

De samenstellers van deze bijzondere uitgave zijn Willem Beemers (tekst) en Anne van der Meiden (fotografie).  Zij hebben al vijf regionale boeken op hun naam staan, waaronder Veluwse Klasse, Kunst in de Achterhoek en Zutphen op de kaart.

De makers nemen de tijd voor een bedrijfsbezoek aan de deelnemers en houden een uitgebreid interview met de hoofdrolspeelsters. Deelnemende familiebedrijven hebben de gelegenheid teksten en foto’s aan te passen voordat het materiaal definitief naar de drukker gaat.