Erfgoed Gelderland

GFG-erfgoed-gelderland

Bijdrage Erfgoed Gelderland

Wat is uw verhaal?

Niets zo interessant als een familiebedrijf. Ze spreken tot de verbeelding, de medewerkers zijn gemotiveerd, de directie bevlogen en betrokken. Ze roepen ook vragen op: wie is ooit gestart met het bedrijf? Wat weten we nog uit die tijd? Welke voorwerpen liggen daar in de vitrine in de hal?

Ook als u denkt dat er weinig bekend is van uw geschiedenis, valt er nog heel wat te achterhalen! Wij –van Erfgoed Gelderland (www.erfgoedgelderland.nl)- houden ons daarmee bezig: het zichtbaar maken van de historie van Gelderland. Uw bedrijf hoort daar ook bij. Erfgoed Gelderland is de partner om uw erfgoed actueel te maken. Gebruik uw eigen geschiedenis als marketinginstrument; het werkt imago versterkend.

Een goede vorm om de geschiedenis van uw bedrijf op te tekenen of verlevendigen is door middel van ‘oral history’. Oral history, ofwel gesproken geschiedenis, weekt de persoonlijke herinneringen van mensen los en legt ze duurzaam vast. De verhalen die hieruit voortkomen kunnen worden ingezet voor uiteenlopende doeleinden. Denkt u bijvoorbeeld aan publicaties, routes, films en tentoonstellingen. De mogelijkheden zijn legio. Wij leveren maatwerk en bieden een oplossing op basis van uw wensen en behoeften.

Indien gewenst kunnen deze verhalen geplaatst worden op onze website www.mijngelderland.nl, zodat deze toegankelijk worden voor een breed publiek.

Landgoed Klarenbeek is een mooi voorbeeld van het tot leven brengen van de historie van een familiebedrijf. Het landgoed en bijbehorend bedrijf zijn al sinds de eerste helft van de 19e eeuw in bezit van de familie Krepel. Voor meer informatie, zie: http://erfgoedgelderland.nl/wat-doen-we/landgoed-klarenbeek-share/

Bent u na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wilt u verder praten over een dergelijk project? Stuur dan een e-mail naar: t.vanklaveren@erfgoedgelderland.nl. Wij komen graag vrijblijvend langs om u te adviseren.