Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ronde Tafel bijeenkomst – thema: verkopen

17 februari 2021 @ 17:30 - 19:30

Ronde Tafel bijeenkomst

Uitnodiging Gelders Familiebedrijven Gilde

Thema: Als de overdracht binnen de familie niet lukt; verkopen!

4 jaar geleden was Peter Blokland ervan overtuigd dat zijn toekomst lag in het familiebedrijf samen met zijn oom. De vierde generatie in startblokken om het vaandel over te nemen en er samen nog een mooi hoofdstuk aan toe te voegen. Samen ook met het team van ruim 100 personeelsleden aan de slag met verbetering van de werkprocessen, innovatie op de kaart zetten en het nog beter doen voor en met je klanten.

Twee jaar later kwam het besef dat een generatiekloof ook zichtbaar is op de werkvloer en kan leiden tot geheel eigen en verschillende zienswijzen op processen, personeel en klantwaardering.

Peter die het vak heeft geleerd bij een aantal Amerikaanse bedrijven realiseert zich na een periode van hard werken en veel veranderingen doorvoeren dat hij nooit zijn eigen zienswijzen binnen het familiebedrijf kan laten gelden. Veranderingen in de werkprocessen laten zich op beperkte schaal nog wel doorvoeren maar de cultuur veranderen, zonder dat er een breed gedragen wens onderligt, is zeer kostbaar en eigenlijk ook niet realistisch.

Met dat besef komt ook in een keer het specifieke karakter van het familiebedrijf naar voren. Privé, binnen je gezin, je familie en het bedrijf; alles is met elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar. Daarna komen de juridische en financiële aspecten. En nu anno 2020-21, ben je er dan klaar mee?

‘’Altijd, echt altijd dient je bedrijf verkoop-klaar te zijn. Niet dat je het hoeft te verkopen maar alsof je het op korte termijn wilt verkopen’’.

Peter neemt ons tijdens de ronde tafel bijeenkomst mee in zijn bijzondere reis naar uiteindelijk de verkoop van het familiebedrijf.
Peter is een openhartig mens en kan ook boeiend vertellen over zijn ervaringen. Daarbij is een continue toetsing aan enerzijds de moderne managementtheorieën en anderzijds het wel en wee van het familiebedrijf.

De bijeenkomst zal in een corona veilige omgeving worden georganiseerd en is toegankelijk voor maximaal 8 deelnemers. In verband met de avondklok beginnen we deze avond om 17:30. De inloop is vanaf 17:00.

Ronde Tafel bijeenkomsten organiseren wij 4 – 6 keer per jaar, exclusief voor en door familiebedrijven en hebben een omvang van maximaal 8 deelnemers.

Gegevens

Datum:
17 februari 2021
Tijd:
17:30 - 19:30
Evenement Categorie:

Organisator

Het Gilde

Locatie

Robbers en van den Hoogen
Velperweg 23
Arnhem, Gelderland 6824BC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
026-4455912
Bekijk de site van Locatie