Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst bij Gasterij de Arend & Steenfabriek Vogelensangh

8 oktober 2019 @ 16:00 - 20:00

De Arend Vogelensangh

Lokale betrokkenheid van familiebedrijven; welke rol spelen familiebedrijven in de regio.

Familiebedrijven zijn zich bewust van hun omgeving. Omdat familiebedrijven vaak geworteld zijn in hun omgeving is de maatschappelijke betrokkenheid groot.

Op 8 oktober zijn wij uitgenodigd door 2 familiebedrijven die beiden al 100 jaar en meer echt geworteld zijn in hun omgeving, Gasterij de Arend in Winsen en Steenfabriek Vogelensangh in Deest. Ook zullen andere lokale familiebedrijven aansluiten deze keer.

De middag start om 15.30 uur bij Steenfabriek Vogelensangh in Deest, de enige steenfabriek met een kolengestookte ringoven. Sinds 1919 worden bakstenen hier op traditionele wijze gebakken.
In 2013 is Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Het doel van de stichting is de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Inmiddels is de restauratie grotendeels afgerond.

Hierna gaan we naar Gasterij de Arend waar vader en zoon Tromp ons al vertellend over de historie en het heden van de Arend rondleiden. Een onderneming die zijn oorsprong vindt in 1899. Met de komst van Hubert Tromp wordt afstand gedaan van de benzinepomp, slijterij en eiertransport. Het cafe, de Gasterij, komt in de spotlights. Sinds 1 januari 2018 is zoon Huub als 5e generatie mede eigenaar geworden van Gasterij de Arend.

Naast het thema lokale betrokkenheid staat deze dag ook de vraag centraal: “welke rol en functie heb jij als DGA wanneer de opvolgers zich melden of al in het bedrijf gearriveerd zijn?”.

Het programma voor deze bijzondere bijeenkomst ziet er als volgt uit.

Ontvangst:

15.30 uur Steenfabriek Vogelensangh –¬†Munnikhofsestraat 33 – 6653 AB Deest.

Start rondleiding:

Zodra de eerste 20 gasten aanwezig zijn start de 1e rondleiding: al vertellend over de rijke historie van de steenfabriek wordt iedereen meegenomen voor een rondleiding.

Vervolgens bezoeken we het geheel vernieuwde Restaurant De Arend aan de Notaris Stephanus Roesstraat 28 te Winssen waar we tijdens het menu ambulante de presentatie krijgen.
Het programma sluit om 20:00 uur.

Deze bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor familiebedrijven.

Gegevens

Datum:
8 oktober 2019
Tijd:
16:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Organisator

Het Gilde

Locatie

Steenfabriek Vogelensangh
Munnikhofsestraat 33
Deest, Gelderland 6653 AB Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0487-512459
Bekijk de site van Locatie