Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het zit in de familie – Carrousel bijeenkomsten

1 april 2018 - 1 mei 2018

gfg carrousel

Het belang van bedrijfsopvolging binnen ondernemingen kan moeilijk worden overschat. Vooral binnen middelgrote en kleine ondernemingen (het MKB) wordt de bedrijfsopvolging vaak gezien als een probleem. Juist omdat bij deze ondernemingen specifieke factoren spelen. Bijvoorbeeld  het in één hand zijn van eigendom en leiding. Of de verstrengeling van privé en bedrijfsbelangen. Dit maakt de bedrijfsopvolging bij familiebedrijven een complexe aangelegenheid.

Maar ook als de overdracht een feit is. De nieuwkomer(s) hanteren een andere leiderschapsstijl. Zetten in op groei. Kiezen voor een andere strategie. Kiezen voor innovatie en verdere professionalisering. En hier komt ook het behouden van het “familie” karakter nog bij.

Schrijf u nu in voor de carrousel.

Want met wie kunt u hier beter over praten dan met collega ondernemers in dezelfde situatie.

Hoe werkt een carrousel.

Vijf ondernemers uit een familiebedrijf komen vijf keer bij elkaar. De bijeenkomsten duren elk vier uur. Alle deelnemers zijn één keer gastheer/vrouw. Als u gastheer/vrouw bent bereidt u uw vraagstelling voor. Het heeft de voorkeur alle bijeenkomsten binnen 8 weken te laten plaats vinden. De kracht van een carrousel zit hem in de focus op het stellen van vragen. De vraagstelling wordt van alle kanten bekeken, geheel uitgediept. Pas in de laatste fase, wanneer het iedereen duidelijk is waar het nu echt om draait, wordt er concreet advies gegeven.

De ervaring leert dat u niet alleen geholpen wordt bij uw eigen vraagstelling, maar ook veel leert van de vraagstelling van de andere deelnemers.

De bijeenkomsten vinden aan het eind van de middag plaats. De gastheer/vrouw zorgt voor een eenvoudige broodmaaltijd. Data worden in overleg vast gelegd.

Begeleiding

De carrousels worden begeleid door Michel Matthijsse en Ben van Moerkerk. Zij dragen niet alleen de operationele verantwoordelijkheid maar voegen ook hun eigen expertise toe aan de discussies. Alle deelnemers ontvangen van de eigen sessie een overzicht met advies.

Ben van Moerkerk is financieel expert. Hij heeft jarenlang bij Rabobank International gewerkt. 6 Jaar geleden is hij gestart als zelfstandig consultant op het gebied van corporate finance en corporate governance. Michel Matthijsse heeft jaren bij ABN AMRO gewerkt. Michel is Register Adviseur Bedrijfsopvolging. 15 Jaar geleden heeft hij de overstap naar het zelfstandig ondernemen gemaakt.

Kosten

Uw belangrijkste bijdrage is tijd en aandacht. Als deelnemer bent u bovendien verzekerd van geïnspireerde collega-ondernemers, ervaren ondersteuning en nieuwe inzichten. We moeten wel kunnen rekenen op uw komst naar alle bijeenkomsten, anders laat u uw collega ondernemers in de kou staan. De kosten bedragen € 975,- per deelnemer, voor dat bedrag woont u 4 sessies van anderen bij en staat u zelf één keer centraal.

Aanmelden kan tot 12 mei 2017 bij Michel Matthijsse (matthijsse@geldersfamiliebedrijvengilde.nl) of Ben van Moerkerk (vanmoerkerk@geldersfamiliebedrijvengilde.nl).

Gegevens

Begin:
1 april 2018
Einde:
1 mei 2018

Organisator

Gelders Familiebedrijven Gilde