Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkbijeenkomst in Museum Arnhem

28 september 2022 @ 17:45 - 20:45

logo-museum-arnhem-rotsbouw

Waarom het Rots Bouw wel lukte!

Graag nodigen wij u uit voor deelname aan een bijzondere netwerkbijeenkomst. Dit keer niet bij een familiebedrijf thuis maar op locatie van het fantastisch vernieuwde Museum Arnhem.

Museum Arnhem

De Arnhemse gemeenteraad besloot op 25 januari 2016 het museum uit te breiden met 550 m² tentoonstellingsruimte, deels ondergronds. In februari 2018 mislukte echter de aanbesteding van het werk. Er was geen aannemer bereid gevonden die het werk binnen de financiële randvoorwaarden wilde bouwen. De aanvang van de bouwwerkzaamheden werd uitgesteld. Uiteindelijk werd een aannemer gevonden die wel het risico aandurfde en de bouw tot een goed einde wist te brengen. In mei jongstleden werd het museum weer voor het publiek toegankelijk. Publiek dat niet alleen nieuwsgierig was naar de vernieuwde collectie maar ook naar het nieuwe gebouw. Met veel plezier licht Saskia Bak, de directeur van het Museum, de collectie van het Museum toe en natuurlijk de Vaandeldrager van Rembrandt die binnenkort (tijdelijk) hieraan zal worden toegevoegd.

Rots Bouw

Dat geldt ook voor Egbert-Jan Rots, de vijfde generatie binnen gelijknamige bouwbedrijf uit Aalten. Hij neemt u graag mee in het bouwproces, de uitdagingen waar hij voor kwam te staan en waarom het Rots Bouw wel is gelukt dit project binnen het beperkte budget te realiseren. Daarbij is natuurlijk aandacht voor het “uitschuiven” van het gebouw over de stuwwal; een techniek uit de bruggenbouw die hier voor het eerst bij een utiliteitsgebouw is toegepast. Egbert-Jan zal ook stil staan bij de voordelen van een familiebedrijf bij dit soort projecten.

Tip: parkeergelegenheid direct voor het museum is zeer beperkt. Parkeer daarom u auto bij de parkeercentrale onder het station. Vandaar is het slechts 7 minuten wandelen naar het museum.

Graag tot 28 september in Arnhem.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan eenvoudig via het onderstaande invulformulier. Introducees zijn welkom mits vooraf aangemeld. Het aantal deelnemers voor deze netwerkbijeenkomst is helaas beperkt tot 50.

Gegevens

Datum:
28 september 2022
Tijd:
17:45 - 20:45
Evenement Categorie:

Organisator

Het Gilde

Locatie

Museum Arnhem
Utrechtseweg 87
Arnhem, 6812AA Nederland
+ Google Maps