Familiebedrijf in beeld: MHB Stalen kozijnen, ramen en deuren

MHB Remko Mathijssen

Begin dit jaar zijn we vanuit het Gilde gestart met de productie van een serie video’s bij onze leden. We krijgen een kijkje in de keuken van het familiebedrijf en onze leden geven aan wat voor hun de toegevoegde waarde is van het Gilde. Deze video’s delen wij in de komende periode met u. Ter ondersteuning van de video’s hebben we de gelegenheid aangegrepen om de ondernemers een aantal extra vragen te stellen over de huidige situatie en hoe zij hiermee omgaan. Het vierde familiebedrijf in deze serie is MHB Stalen kozijnen, ramen en deuren van mede-eigenaar Remko Mathijssen.

Welke impact heeft de huidige crisis op jullie onderneming?

Momenteel kunnen we nog goed vooruit. Al onze medewerkers zijn nog volop aan het werk. De toekomst is echter onzeker geworden. We merken nu al dat het bij architecten rustiger wordt. Dat is vaak een voorbode voor de hoeveelheid werk voor ons bedrijf. Zelf hebben we investeringen, die gericht zijn op groei, ook even uitgesteld.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

We volgen de richtlijnen van de RIVM. Negentig procent van onze kantoormedewerkers werken momenteel vanuit huis en vergaderen doen we via Teams. De productie werkt gewoon door. Dit is ook mogelijk omdat men op grote afstand van elkaar werkt. Om de 1,5 meter te waarborgen zijn er in het bedrijf looprichtingen aangegeven en staat er een cirkel van 1,5 meter om het koffiezetapparaat. Onze monteurs reizen momenteel individueel naar de bouwplaats. Daarnaast wordt er bij MHB vaker schoongemaakt. Zelf kom ik haast niet meer bij opdrachtgevers. Dat vind ik wel een gemis.

Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Ik verwacht een stabiliserende of enigszins afnemende vraag. We proberen dit te compenseren door in het buitenland nieuwe markten aan te boren.