IFERA 2018 Family Business Day

IFERA 2018 Family Business Day

Foto: Omroep Gelderland

Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van de Hogeschool Windesheim is er trots op dat zij dit jaar het IFERA congres organiseren op de campus in Zwolle. https://ifera.org/ifera-2018-conference/

IFERA is het wereldwijde netwerk van onderzoekers op het gebied van familiebedrijven. In de eerste week van juli zullen meer dan 150 onderzoekers uit de hele wereld samen komen om elkaar te ontmoeten en de nieuwste onderzoeksresultaten te presenteren. De eerste dag van de conferentie, woensdag 4 juli, staat in het teken van kennisuitwisseling tussen onderzoekers en de praktijk. Ondernemers, betrokken familieleden en familiebedrijvenadviseurs zijn van harte welkom om deze dag bij te wonen.

Programma

Er is een interessant programma samengesteld bestaande uit workshops en lezingen van gerenommeerde onderzoekers. Het thema van de conferentie is “Coping with Disruptions: Family Firm Continuity and Sustainability inTimes of Rapid Change”. Dit komt onder andere aan bod bij de start van de dag in de lezing van professor Joseph Astrachan (VS), één van de grondleggers van het familiebedrijvenonderzoek en zijn discussie met Arend van der Sluis and Hester Kuypers van de ITM-group en Reinout van Lennep betrokken bij Royal Joh. Enschedé. Daarna is o.a. een workshop waarin de recente inzichten over innovatie zullen worden besproken door professor Alfredo De Massis (Italië) (dé toponderzoeker op dit terrein), en zijn er een aantal sessies waarin cases van familiebedrijven worden gepresenteerd en besproken. Er is tevens de gelegenheid om academische sessies rondom specifieke thema’s bij tewonen. We sluiten de dag af met de lezing “Family business as a career: A critical need to commit to life-long learning& reinvention” van Timothy Mescon (Nederland), vice-president van de AACSB (één van de internationale kwaliteitsstandaarden van business schools). Het opleiden van de volgende generatie staat hierin centraal.

Aanmelden

Het gehele programma is te vinden op de website van IFERA. Hier zullen ook programma updates geplaatst worden en via deze website vindt eveneens de aanmelding plaats (https://ifera.org/ifera-2018-conference/ifera-registrations/optie family business day).

Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan, zolang er plaatsen beschikbaar zijn, tot en met 25 juni. IFERA vraagt een bijdrage van € 100,- om de dag bij te wonen. Daarnaast kan u zich nog extra aanmelden voor een netwerkdiner aansluitend op deze congresdag.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de lectoren Ilse Matser & Anita Van Gils en met Karin Rozendal, de office manager van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven.

Karin Rozendal │k.rozendal-de-groot@windesheim.nl | (088) 469 8426
Windesheim │ Campus 2-6 │ 8000 GB Zwolle │ www.windesheim.nl/familiebedrijven