Inspirerende bijeenkomst provincie Gelderland

GFG-Gelderland

– Uitnodiging –

Geachte deelnemers van het Gelders Familiebedrijven Gilde,

Dat familiebedrijven bijzonder zijn hoeven we u niet te vertellen. Dat zij een wezenlijke bijdrage leveren aan de economie én maatschappij ook niet. Maar dat zij voor bijzondere uitdagingen staan evenmin. Onze provincie Gelderland wil graag een bijdrage leveren aan het oplossen van de uitdagingen waar familiebedrijven voor staan en biedt de gelegenheid aan te laten horen waarmee zij u zou kunnen ondersteunen.

Het Gilde roept dan ook met genoegen de onderstaande uitnodiging ter harte te nemen en u aan te melden (bij Marieke Sellies) voor deze unieke bijeenkomst. Laat u stem horen. Er is ruimte voor maximaal 12 familiebedrijven.

Beste relatie,

Wij nodigen u van harte uit voor een inspirerende bijeenkomst speciaal voor u, als familiebedrijf, op 17 mei 2017 van 15.00 uur tot 17.00 uur op locatie bij Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth, Kabeljauwallee 35 6865 BL te Doorwerth.

De provincie Gelderland wil graag met u in gesprek, om van u te horen hoe u aankijkt tegen de plannen die er zijn om juist voor familiebedrijven iets extra’s te doen. In omzet en werkgelegenheid vormt u met uw familiebedrijf het fundament van onze economie. Het is úw ondernemende kracht die maatschappelijke groei en bloei mogelijk maakt.

Uw uitdagingen zijn ook bijzonder ten opzichte van het “gewone” bedrijf. U hebt als familiebedrijf continu te maken met een krachtenspel tussen bedrijfsbeslissingen, eigendomsverhoudingen en familiebelangen. Deze overlap maakt u uniek en is van invloed op strategische vraagstukken binnen het bedrijf en het functioneren van de familie. Voor uw succes is het van belang dat er evenwicht is tussen uw bedrijfsbelang en familiebelang. Vooral in het precaire proces van overdracht. Tijdigheid en zorgvuldigheid dragen dan bij aan de continuïteit.

Graag laten we u aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zien, aan welke ondersteuning de provincie denkt. Dit is gebaseerd op de aanpak die in Overijssel is gestart. Dr. Ilse Matser, lector familiebedrijven en directeur van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Windesheim laat u dit met voorbeelden uit de praktijk zien en ervaren.

Daarna horen we graag hoe u hier tegen aan kijkt; immers u bent de ervaringsdeskundige.

Programma in het kort:

15:00 uur Inloop
15.30 uur Welkom met een toelichting op het belang van familiebedrijven voor de regionale economie
15.45 uur Informatieve ronde (voorstellen, uitleg)
16.15 uur Denkkracht, uw ervaring en visie
17.00 uur Einde

Graag horen we of u geïnteresseerd bent in deelname. Mocht het zo zijn dat er veel meer belangstelling is dan ruimte, dan moeten we keuzes maken. U hoort daarom zo snel mogelijk van ons. U kunt zich aanmelden bij Marieke Sellies via m.sellies@gelderland.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marieke Sellies via bovenstaand e-mailadres of per telefoon 026-3599620