Koninklijk bezoek Hesselink Koffie

Koningin Máxima opent de duurzaamste koffiebranderij van Nederland in Winterswijk.

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 3 juni het nieuwe bedrijfspand van Hesselink Koffie in Winterswijk geopend. Het nieuwe pand is energieneutraal en de koffie wordt klimaatneutraal geproduceerd. Naast tal van duurzame innovaties, zoals 850 zonnepanelen, warmtepompen en een circulair interieur, is de buitenruimte ingericht om de biodiversiteit te versterken. Al met al voldoende redenen voor de koningin om het bedrijf van de familie Hesselink te bezoeken.

100% recyclebare verpakkingen

Vanaf nu maakt Hesselink Koffie ook gebruik van de nieuwe 100% recyclebare verpakkingen, voorzien van het Naked Product-logo. Dit wil zeggen dat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van inkt en dat de verpakking maar uit één materiaalsoort bestaat. Hesselink Koffie heeft daarmee een Europese primeur en loopt hiermee vooruit op komende Europese richtlijnen.

Rondleiding voor koningin Máxima

Koningin Máxima kreeg tijdens een rondleiding door het koffielaboratorium en de koffiebranderij uitleg over het verwerken van koffiebonen, de verschillende stadia van het brandproces en het verpakken van de gebrande bonen. De koningin ging tevens in gesprek over actuele ontwikkelingen in de distributieketen van koffie en duurzaamheidsprojecten in koffie producerende landen. Aansluitend plantte Koningin Máxima, ter gelegenheid van de opening, een klimaatboom in de tuin van het pand.

Bekijk hier een aantal foto’s van het bezoek:

Deze slideshow vereist JavaScript.