Nieuwe deelnemer van het Gilde – EKI

EKI rubber en foam

Onlangs heeft EKI Rubber & Foam zich aangesloten bij het Gilde.

Met bijzonder genoegen verwelkomen wij EKI als nieuwe deelnemer aan het Gilde.

EKI is een Rubber & Foam verwerker sinds 1875. Een 7e generatie familiebedrijf met de productie in eigen beheer. Zodoende leveren we producten met een constante kwaliteit, een goede klantenservice en korte levertijd binnen heel Europa. Zowel standaardmaten als maatwerk, in grote en kleine aantallen. EKI levert aan bouw, industrie en groothandels. Van afdichtingsbandjes in kozijnen voor bouwbedrijven tot hoogwaardige rubber blokjes voor windmolens. Zijn we bijvoorbeeld de toeleverancier van afdichtingsschuim voor grote overheidsorders t.b.v. medische mondkapjes.

Vanwege de groei van EKI (voorheen een terrein van 14.000m2 naast de DAR in Nijmegen), kochten wij in 2018 de oude papierfabriek in Nijmegen (industrieel erfgoed 65.000m2). Het eerste plan: 25.000 m2 voor EKI en daarna doorontwikkelen. De overige 40.000m2 stellen wij beschikbaar voor creativiteit en voor maatschappelijke doeleinden. In 2019 meldde de internationale tak van Red Bull zich: of men de locatie mocht gaan gebruiken voor hun grootste BMX event van het jaar “Redbull Uncontained”. Vanaf dat moment ontstond Papierfabriek Nijmegen: een locatie die wordt ingezet alleen voor hoogstaande creatieve producties voor gevestigde namen, maar ook jong talent. Onze klanten zijn bijvoorbeeld: Audi, Porsche, Samsung, fashion merken en veel TV (RTL4, VPRO, BNN) en Youtube.

Bij onze twee bedrijven vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen van groot belang. We doen alles vanuit onze drie speerpunten: empathie, kennis en innovatie. We werken continu aan een mooie bedrijfscultuur, zetten duurzaamheid voorop en hechten waarde aan sociaal ondernemerschap. Een mooi voorbeeld van dit laatste is Proefdruk: het corona-proof pop up restaurant van Nederland, waar we onze hallen beschikbaar stelden om lokale horeca een steuntje in de rug te geven tijdens de moeilijke coronaperiode. Tevens wordt het complex ingezet als trainingsgebied voor politie, brandweer en defensie. Veel bedrijven (bijvoorbeeld ING) plannen hun inspiratiedagen bij ons op het complex. Wij worden daar als voorbeeld genomen voor creatief, innovatief en duurzaam ondernemerschap.

En dan de categorie duurzaamheid: we hebben 10.000 zonnepanelen op ons dak en zijn daarmee volledig zelfvoorzienend in energie. We installeerden warmtepompen, pelletkachels en elektrische walstroom voor zuinige schepen aan onze kade. En meest recent: we kregen 120.000 nieuwe productiemedewerkers in dienst; in de vorm van 4 bijenvolken op onze daken. Maar: duurzaamheid is nooit af: we blijven continu kijken op welk gebied we nóg beter kunnen worden.

De mix van een innovatief Rubber&Foam bedrijf, creatief walhalla Papierfabriek Nijmegen én het duurzaamheidsverhaal ervaren wij als inspirerend. Ons uiteindelijke doel: anderen inspireren met diezelfde positieve energie & verbindingen/samenwerkingen in en buiten de stad te stimuleren.

Van harte welkom!