Nominatie Gelders Familiebedrijven Award 2022

Op 23 november organiseren we voor de vierde keer de bekendmaking van de beste familiebedrijven van Gelderland. Tijdens deze feestelijke avond en te midden van de familie en collega ondernemers worden de finalisten bekend gemaakt. Iedere finalist krijgt de mogelijkheid het bedrijf ook middels een film te presenteren aan alle gasten. In de aanloop naar de definitieve verkiezing wordt in de verschillende media ruime aandacht besteed aan de genomineerde bedrijven. De jury zal uiteindelijk de twee winnaars bekend maken.

Twee winnaars omdat we dit jaar het anders gaan doen. Voorheen werd er eigenlijk niet gekeken naar de omvang van het familiebedrijf. Nu maken we op veler verzoek onderscheid tussen familiebedrijven met maximaal 50 personeelsleden en bedrijven die groter zijn.  

De eerdere winnaars, Hilvers Bakkers, DKC Installatie Techniek en Van Werven Infra, zijn als  best presterende familiebedrijf van Gelderland niet alleen beoordeeld op hun economische prestaties, maar vooral ook op hun maatschappelijke impact. Daarmee geven we aandacht aan de niet altijd even zichtbare rollen die familiebedrijven vervullen. Zowel sociaal als economisch hebben zij een  belangrijke inbreng voor een meer duurzame wereld!  

Hoe gaat de nominatie in zijn werk?

Een of meerdere familiebedrijven nomineren kan eenvoudig door op een van de buttons te klikken en de gegevens van het familiebedrijf en uzelf in te vullen. In overleg met u benadert het gilde de genomineerde bedrijven en legt  aan hen de verdere procedure uit. Gelderse familiebedrijven nomineren gebeurt vaak door de gemeente waarin het bedrijf gevestigd is, door medewerkers van het bedrijf of door collega ondernemers. Ook zijn er nominaties via de provincie Gelderland en de branche -organisaties binnengekomen.

De procedure

Indien de genomineerden ingaan op de nominatie, leggen wij uit dat zij een korte vragenlijst krijgen toegestuurd. De ingevulde vragenlijst, wordt met de jury besproken. De jury bestaande uit oud winnaars,  vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het openbaar bestuur komt zo tot een longlist van genomineerden. De jury bepaalt wie de 6 finalisten zijn: per segment zijn er dan drie finalisten. De finalisten worden door de jury bezocht in het najaar en zij krijgen de mogelijkheid om een film te laten maken. 

Kandidaten kunnen nog tot 1 juli 2022 worden aangedragen.

Vragen kunt u stellen via mail : info@geldersfamiliebedrijvengilde.nl.
Of rechtstreeks bij Ben van Moerkerk 06-53377802 of Hans Wennekes 06-51872153.