Programma bijeenkomst 11 november

Hoe voorkom je destructief leiderschap? 3x valkuilen in het familiebedrijf

Programma bijeenkomst 11 november – Strategisch Innoveren en Familiebedrijven

Hebben u en uw organisatie de visie en de drive om de regels van uw markt te veranderen? Bent u in staat om te breken met de regels van het spel en als het ware eigen regels te creëren? In dat geval verkeert u in goed gezelschap. Bedrijven als Google, Apple maar ook het bedrijf van André Rieu zijn u daarin voorgegaan. Het zijn organisaties die een fundamenteel andere waarde hebben geleverd aan hun klanten en dat blijvend doen.

De realiteit is echter voor veel bedrijven anders. Het lijkt alsof managers en organisaties vergeten zijn om oorspronkelijk te denken maar vooral druk zijn om zichzelf te vergelijken met andere bedrijven en elkaar vervolgens te kopiëren. Het gaat dan om efficiëncy en effectiviteit en niet meer om werkelijk onderscheidend vermogen. De druk van de buitenwereld lijkt een belangrijke bepalende variabele voor dit gedrag. Echter… juist voor familiebedrijven ligt hier een unieke kans! Er is minder druk van externe aandeelhouders, van control verplichtingen, van korte termijn denken. Het gaat hen daarentegen juist om het lange termijn belang van de onderneming en dat in de volle breedte.

Tijdens de bijeenkomst op 11 november willen we graag deze thematiek verder met u behandelen met behulp van deskundigen op gebied van strategische innoveren maar ook door een praktijkcase – in dit geval het bedrijf CCV (de gastgever voor deze middag) verder uit te diepen. We hopen daarmee u daarmee inspiratie en structuur te kunnen bieden om verder met strategisch innoveren aan de slag te gaan.

Programma bijeenkomst 11 november

15.00 Inloop / Ontvangst door Enny van de Velden van CCV

15.30 Start bijeenkomst

15.45 Strategisch innoveren doe je samen! door dr. Maarten van Gils en drs. H.F van der Meulen, KplusV Organisatieadvies Hendrik en Maarten zullen in hun lezing de theorie en praktijk van innovatie samenbrengen. Zij zullen in vogelvlucht de ontwikkeling tot het huidige open-innovatie-denken schetsen en dit koppelen aan actuele ontwikkelingen als de topsectoren, corporate venturing en innovatie ecosystemen. Tot slot zullen zij een aantal praktische mogelijkheden voor familiebedrijven om te innoveren bespreken.

Hendrik is managing partner van KplusV, expert op het gebied van financiering en adviseur van snelle groeiers. Maarten is teamleider ‘Innovatie’, expert op het gebied van innovatie modellen en gastdocent aan de Radboud Universiteit.

16.15 De praktijk van Strategische innovatie CCV (“lets make payment happen”) door E. van de Velden,  CEO van CCV

16.45 Korte Pauze

17.00 Ronde Tafel discussies aan de hand van 3 prikkelende stellingen.

17.45 Afronding en samenvatting van de discussies.

18.00 Afsluiting onder het genot van een hapje en drankje.

Meer informatie en aanmelden kan op deze pagina of door een mail te sturen naar info@geldersfamiliebedrijvengilde.nl