Regionale bijeenkomst bij Tieltjes Precision Parts

Bijeenkomst Gemeente Oude IJsselstreek GFG

Op vrijdag 18 september vond de eerste bijeenkomst plaats die is georganiseerd in het kader van een reeks ontmoetingen tussen familiebedrijven, de lokale gemeente, het Gelderse Familiebedrijven Gilde en vakinhoudelijke sprekers. Bij Tieltjes Precision Parts in Ulft waren directeur-eigenaar Erwin met zijn zoon de gastheren. Op uitnodiging van beleidsadviseur Rob Wellink en wethouder Ben Hiddinga, ontvingen we tien familiebedrijven uit de Gemeente Oude IJsselstreek.

Bijeenkomst Gemeente Oude IJsselstreek GFG

Succesvolle en minder succesvolle bedrijfsmodellen

Spreker Dwayne van der Klugt, partner en toekomstmaker bij KplusV, nam ons mee in de wereld van succesvolle en ook minder succesvolle bedrijfsmodellen. Aan de hand van sprekende voorbeelden liet hij de gasten zien hoe bedrijven het op lange termijn goed doen wanneer zij in staat zijn veranderingen in de markt te zien en ook daar naar gaan handelen. De tweede spreker Peter Nales van Smart4factories, is tegenwoordig consultant op het gebied van de digitalisering van bedrijfsprocessen binnen de industrie. Zijn ervaringen binnen 247TailorSteel zet hij in bij andere maakbedrijven om het bewustzijn te vergroten over en de kansen van digitalisering. Als derde spreker kwam Erwin Tieltjes zelf aan het woord. Zijn bedrijf is één van de genomineerde voor de Familiebedrijven Award 2020 en hij is een enthousiaste spreker. De historie en het onderscheidend vermogen van Tieltjes weet hij op een aanstekelijke manier voor het voetlicht te brengen. Met name de rol die zij binnen de internationale ruimtevaart industrie hebben, zegt iets over de kracht en flexibiliteit van dit familiebedrijf.

Bijeenkomst Gemeente Oude IJsselstreek GFG

Tot slot gaf wethouder Hiddinga blijk van de grote betrokkenheid op ondernemerschap en ondernemers in de Gemeente Oude IJsselstreek. Samen optrekken, in gesprek zijn en letterlijk ruimte bieden aan ondernemerschap -onder andere middels de nieuwe plannen voor een mooi industrieterrein- zijn de kernwoorden.

Bijeenkomst Gemeente Oude IJsselstreek GFG

Het Gilde zal in de komende periode ook bij de gemeenten Elburg en Neder-Betuwe vergelijkbare lokale bijeenkomsten organiseren voor lokale familiebedrijven. Uiteraard in een veilige omgeving en binnen de geldende Corona regels.