Terugblik Ronde Tafel 18 februari

Remco Vos

Dinsdag 18 februari werd de tweede ronde tafel bijeenkomst van dit jaar georganiseerd met als thema: Bedrijfsovername als groei strategie. Deze keer met multi ondernemer Remco Vos. Dat Remco een zeer boeiende spreker is hebben we al eerder mogen ervaren tijdens de bijeenkomst bij Nooteboom Trailers in Wijchen.

Bedrijven kopen is vergelijkbaar met de zwangerschap van een vrouw

Ook binnen een kleinere groep, waarin we juist de discussie en diepgang opzoeken, gaat het hem goed af. Vooral zijn uitspraken en natuurlijk de opmerkelijke groei die hij de afgelopen 19 jaar heeft laten zien, inspireren en nodigen uit tot vragen. Wat te denken van de uitspraak dat “bedrijven kopen vergelijkbaar is met de zwangerschap van een vrouw”. Waarmee Remco wil zeggen dat, na de pijn en soms wanhoop tijdens een bevalling, er vaak toch snel weer de wens is aan een volgende zwangerschap. Dit gelukshormoon zet Remco er steeds weer aan om de volgende acquisitie te onderzoeken. Onderzoeken die overigens niet te lang meer hoeven te duren en waarbij het aantal adviseurs wat hem betreft ook zeer beperkt is. Naast de cijfers gaat het vooral om de cultuur die er binnen het nieuwe bedrijf heerst en dat bepalen is vooral goed kijken, luisteren en je onderbuik laten spreken.

 

Het bestaande familiebedrijf is blijkbaar niet altijd de juiste voedingsbodem

Opmerkelijk is dat Remco de groei van zijn bedrijven heeft kunnen realiseren pas nadat hij afstand nam van het bedrijf dat zijn grootvader in 1944 heeft opgericht. Ondernemen binnen het bestaande familiebedrijf is blijkbaar niet altijd de juiste voedingsbodem voor de ontwikkeling van je eigen talenten en uitrol van je ambities. Klanten waarderen de dienstverlening van zijn bedrijven met zeer hoge cijfers. Meer dan het aannemen van salesmanagers zoekt hij bij het behouden van bestaande klanten en groei de insteek van “een zeer hoge performance laten zien die volgt uit een feilloze operatie”. Een operatie die stoelt op de juiste mensen op de juiste plek, een degelijke IT omgeving en de menselijke maat als leidraad binnen het organisatie model.

‘’Er is niet een formule voor het overnemen van bedrijven, de hoofdstukken in het handboek komen steeds weer terug. Alleen per overname in een andere volgorde en altijd totaal onverwacht.’’

Dank Remco Vos en de aanwezige leden voor deze inspirerende avond!

Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst is een themabijeenkomst: Op Naar Nieuwe Omzet. Deze vindt plaats op 3 maart vanaf 19:00 uur en wordt verzorgd door onze partner K+V. Aanmelden kan eenvoudig via deze link.

 

Fotocredits uitgelichte afbeelding: Bert Beelen