Wie niet groot is….?

wie niet groot is

Op woensdag 28 september brachten de leden van het Gilde een bezoek aan het vernieuwde/verbouwde Museum Arnhem. Wat is het mooi geworden! Normaal gesproken organiseren wij de netwerkbijeenkomsten bij het familiebedrijf zelf. Voor de unieke samenwerking tussen Rots Bouw en het Museum hebben we graag een uitzondering gemaakt.

Museum Arnhem is gevestigd op een unieke locatie met uitzicht over de Rijn en een groot deel van de Betuwe. De ligging op een stuwwal, en de wensen van de architect Benthem Crouwel maakte de bouw ervan tot een technisch hoogstandje. Het 145- jaar oude Rots Bouw wist niet alleen de aanbesteding te winnen van veel grotere bouwondernemingen maar ook de realisatie tot een goed einde te brengen. Met verve vertelde Egbert Jan Rots over de voorbereidingen en de uitvoering. Een gewicht van 700 ton hangt letterlijk in het luchtledige. Een staaltje vernuft waar het bedrijf trots op mag zijn. Dat geldt ook voor de gebruiker van het pand. Het Museum verleidt bezoekers niet alleen met een unieke – en steeds vernieuwde  – collectie maar ook met een schitterende uitzichten. En niet alleen dat, het is ook ‘gewoon’ open als café voor een kopje koffie of een bezoek aan de tuin. Een aanrader!

Op de foto’s laat Egbert Jan ons de bouwactiviteiten zien en is Saskia Bak, directeur Museum Arnhem, aan het woord over de collectie.

Bent u een familiebedrijf en wilt u ook eens een bijeenkomst van het Gilde bijwonen? Houd onze agenda in de gaten en meld u zich tijdig aan.

 

wie niet groot is