Van Werven het beste familiebedrijf van Gelderland 2021

Van Werven het beste familiebedrijf van Gelderland 2021

Na een spannende finale heeft de jury namens het Gelders Familiebedrijven Gilde het infra en recycle bedrijf van Werven uit Oldebroek uitgeroepen tot het beste bedrijf van 2021. 

De voorzitter van de jury, Rob Banken, geeft aan dat het absoluut een close finish was. Van Werven heeft zich ten opzichte van de vier andere finalisten onderscheiden door de focus op een duurzame economie, betrokkenheid op de lokale samenleving en visie op de toekomst.

Eigenlijk zijn alle vijf finalisten winnaar

De familie van Werven, goed vertegenwoordigd tijdens de Award uitreiking, vertelt trots maar ook zeker overvallen te zijn met deze overwinning. Zij dragen deze prijs op aan het personeel en oprichter opa Willem van Werven. Wilfred van Werven, derde generatie, vindt dat de vijf finalisten eigenlijk allemaal de winnaars van vandaag zijn.

In het voorjaar van 2020 zijn er ruim 70 Gelderse bedrijven genomineerd door collega-bedrijven, relaties, familie, gemeenten en provincie Gelderland. Niet iedere organisatie kan of wil dan aan de competitie deelnemen. Uiteindelijk hebben 20 familiebedrijven de handschoen opgepakt. Na een strenge selectie door de jury is men tot een top 5 van finalisten gekomen. Von Gahlen uit Zevenaar, Huisman Etech uit Druten, Lagemaat uit Heerde, Hooijer Renkum en van Werven zijn tijdens de jurybezoeken aan de tand gevoeld over thema’s als duurzaamheid, innovatie, bestuur, opvolging en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

75 jarig jubileum

Van Werven schaart zich bij de winnaars van 2018 en 2019, Hilvers Bakkers en DKC totaal techniek, in een rij van stevige en gerenommeerde bedrijven. Hilvers bestaat ruim 70 jaar, DKC totaaltechniek is al meer dan 60 jaar oud en van Werven viert haar 75 jarige jubileum. Deze hogere leeftijd is typerend voor familiebedrijven maar geen vanzelfsprekendheid. Binnen het familiebedrijf staat continuïteit voorop; daarin zijn opvolging, concurrentiekracht, goed bestuur en het vermogen om te vernieuwen belangrijke ingrediënten. Het Gelders familiebedrijven Gilde is opgericht om te helpen door gerichte kennis en een stevig netwerk van familiebedrijven aan te bieden. 

De feestelijke bijeenkomst was omlijst met inhoudelijke presentaties van Ralph Wessels van ABN Amro over de schijnbaar tegenstrijdige economische groei. Marinka Nooteboom van Nooteboom Trailers gaf een inkijk in het wel en wee van haar familiebedrijf tijdens corona en de eerdere financiële crisis. De award is uitgereikt door Hans Biesheuvel van ONL voor ondernemers. Daarbij gaf hij een actuele inkijk in wat er op dit moment allemaal speelt in Den Haag. 

Voor 2022 staat er weer een nieuwe verkiezing in de planning.

Bekijk hier een aantal foto’s van de uitreiking:

Deze slideshow vereist JavaScript.